O Slovenski vremenski mreži - Slovenia Weather Network

Ideja o postavitvi Slovenske vremenske mreže je vzpostaviti spletno stran, ki nam bo na čimbolj enostaven in enovit način prikazala vremenske podatke iz čimveč amaterskih vremenskih postaj v Sloveniji, ki objavljajo podatke na internetu. Originalna ideja prihaja iz Združenih držav, kjer so se prva združenja v vremenske mreže na internetu pojavila v letu 2008, povezave do teh vremenskih mrež so na voljo v Globalni rubriki.
Cilj je ponuditi tudi ostale z vremenom povezane informacije v Sloveniji in njeni okolici. Vremenski podatki se posodabljajo vsakih 5 minut. Za ogled najbolj aktualnih oz. arhiviranih podatkov, prosimo obiščite spletno stran amaterske vremenske postaje v vaši bližini.

Spletna stran Slovenia Weather Network podatkov ne arhivira, kar pomeni, da vam podatkov za nazaj ne moremo posredovati. Podatke lahko dobite le neposredno prek spletnih strani amaterskih vremenskih postaj.
To lahko naredite tako, da kliknete povezavo do spletne strani postaje na naši glavni strani. Na ta način, lahko za več informacij kontaktirate lastnika/skrbnika vremenske postaje
.

O včlanitvi v vremensko mrežo

V slovensko vremensko mrežo, se lahko vključi vsak lastnik vremenske postaje, ki objavlja podatke na svoji spletni strani in za zajem podatkov uporablja enega izmed naslednjih programov: Weather Display, Virtual Weather Station (VWS), Davis Weatherlink, WUHU, Cumulus, WsWin, wview, weeWX ali Meteobridge.

Vaša lokacija s podatki bo prikazana na Google zemljevidu na domači strani, kjer bo tudi povezava do vaše spletne strani.


V primeru, da želite sodelovati v vremenski mreži, se nam lahko na enostaven način pridružite, tako da izpolnete vpisni obrazec.

Zasnova spletne strani

Spletna stran Slovenska vremenska mreža - The Slovenia Weather Network je zasnovana na predlogi CarterLake.org, pretvorbo v PHP je prispeval Saratoga-Weather.org.
Posebna zahvala gre Kevinu Reedu s TNET Weather za njegovo delo na originalnih Carterlake predlogah, in zasnovi skupne PHP postavitve.
Hvala tudi Mikeu Challisu z Long Beach WA za oblike, za izdelavo rože vetrov, izbiro izgleda strani, ter pomoč pri CSS oblikovanju.
Prav tako gre posebna zahvala Kenu Trueu s Saratoga-Weather.org za AJAX prikaz vremenskih razmer, nadzorno ploščo in integracijo s celovito TNET Weather PHP zasnovo za to stran.

Hvala Marku Vremenska postaja Okroglo za slovenski prevod.

Izvirna predloga je osnovana na Designs by Haran.

Hvala Boštjanu VP Loka pri Mengšu za idejo in pomoč pri vzpostavitvi podpore za weeWX.

Predloga ustreza XHTML 1.0. Preveri XHTML in CSS ustreznost te strani.